27 Temmuz 2012 Cuma

ŞEKERPARE

HAMURU İÇİN MALZEMELER:
250 gr. tereyağı ya da margarin,
1 su bardağı pudra şekeri.,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
1 fiske tuz,
4 su bardağı un.,
2 yumurta sarısı.,
ŞERBETİ İÇİN:,
3 su bardağı şeker.
3 su bardağı su.
yarım limon suyu.
ÜSTÜ İÇİN:,
50 gr kabukları soyulmuş badem ya da fındık.,

Fırını 180 derceye getirip ısıtıyoruz.,
Yağ,pudra şekeri, kabartma tozu ve tuzu birbirine yedirerek 5 dakika yoğuruyoruz.Yumurta ve unu ilave edip 5 dakika daha yoğuruyoruz.Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif bastırıp yassıltarak tepsiye diziyoruz.Ve üzerlerine bademleri yerleştiriyoruz.,
Tepsiyi fırına verip şekerpareler pembeleşene kadar (aşağı yukarı yarım saat kadar) pişiriyoruz.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz şerbeti şekerparelerin üzerine döküyoruz.soğuk olarak servis yapıyoruz.

26 Temmuz 2012 Perşembe

RULO PEYNİRLİ EKMEK



MALZEMELER:
Oda sıcaklığında 1 paket margarin.
1 su bardağı taze yoğurt.
1 tatlı kaşığı karbonat.
5 su bardağı un.,
bir miktar tuz.
1 yumurta (beyazı hamurun içine,sarısı üstüne),
İÇ  MALZEMELERİ:
500 Gram beyaz peynir.
1 demet maydanoz.,
1 çay kaşığı karabiber.
Ve üstü için isteğe bağlı olarak susam ya da çörek otu.,
Peynir rendelenir ve ince kıyılmış maydanoz ve karabiber ile karıştırılır.Ve hazır bekletilir.
Margarin-yoğurt-karbonat-un-tuz-yumurta beyazı yoğrulup sert olmayan bir hamur elde edilir.Hamur 2'ye bölünür.İlk parça oval şekilde açılır ve  içine hazırlanan peynirli harcın yarısı konur ve yuvarlanıp rulo yapılır.Diğer hamur için de aynı işlem uygulanır.Üzeri için ayrılan yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı yoğurt konup karıştırılır ve hazırlanan ekmeklerin üstüne sürülür.İsteğe bağlı olarak çörek otu ya da susam serpilip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına atılır.Üzerleri pembeleşene kadar pişirilip  dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun