MALZEMELER:
2 tane bostan patlıcanı.
8 tane biber.,
yarım kahve fincanı zeytinyağı.,
1 baş sarımsak.,
1 tatlı kaşığı limon tuzu.
tuz.,
yeteri kadar su.
Patlıcanları ve biberleri fırın tepsisine yerleştirip pişiriyoruz..İsterseniz tavada ocakta da yapılabilir.Tek tek soyup kuşbaşı iriliğinde doğruyoruz.Sarımsakları soyup tuz ile beraber eziyoruz.Turşuyu yapacağımız derin kabın içinde yağ ve dövülmüş sarımsakları beyazlayana kadar kaşıkla iyice çırpıyoruz.1 bardak su ilave edip doğradığımız közlenmiş patlıcan ve biberleri bu sosun içine koyuyoruz.Karıştırıp suyun yeterli olup olmadığına bakıyoruz.Su miktarı sizin zevkinize kalmış.Ağzını kapatıpbir kaç saat dolapta bekletiyoruz.Dolma,pilav ve makarnaların yanında tüketebileceğimiz bir turşu elde ediyoruz.Dolapta ağzı kapalı olarak 1 hafta saklayabileceğimiz bir turşu oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder