10 Ağustos 2012 Cuma

NOHUTLU SEMİZOTU YEMEĞİ (NOHUTLU PİRPİRİM YEMEĞİ)


                MALZEMELER::

1 bağ semizotu.,
1,5  su bardağı haşlanmış nohut.
2 diş sarımsak.
1 orta boy soğan.,
1 yemek kaşığı tereyağı- 2 yemek kaşığı zeytanyağı.
1 yemek kaşığı salça.
tuz.
Ayıklanmış semizotunu  irice doğruyoruz.Tencerede suyu kaynatıp içine atıyoruz ve 7-8 dakika kadar haşlıyoruz.Bir süzgeçe boşaltıp suyunun iyice süzülmesini sağlıyoruz.
Diğe tencereye yağımızı koyup yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salçayı koyup biraz da bu şekilde çeviriyoruz.İçine 2 su bardağı sıcak su ilave edip kaynamasını bekliyoruz.2 diş sarımsakların kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.Tencereye önce semizotunu,haşlanmış nohutu ve sarımsakları ilave ediyoruz.Suyunu hafif çekene kadar pişirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: