29 Aralık 2009 Salı

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU


4-5 TANE KIRMIZI PANCAR

4-5 DİŞ SARIMSAK

BİRAZCIK TUZ VE EKŞİ(LİMON,KORUK EKŞİSİ,LİMON TUZU)

2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI


Pancarların kabuklarını soyup küçük parçalar halinde doğranır.Üzerini aşacak kadar su dolu tencerede pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.Sarımsaklar tuz ile ezilip yağ ile iyice beyaz renk alana kadar çırpılır.üzerine ekşisi ilave edilip karıştırılır.Haşlanmış olan pancarlar ilave edilip bir süre ağzı kapalı olarak dinlendirilir.Daha sonra servis yapılır.Afiyet olsun.

1 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Vaktin hayr olsun ablacım.bilgisayar sık sık arıza vermeye başladı.Sayfalara çok zor giriyorum.Kusuruma bakma.
ne tevafuk oldu,geçengün ablam bana pancar turşusu tarifi soruyordu.Bende yıllar önce yapmıştım,aklımda kalmamış.Dur hemen arayıp vereyim tarifi ellerine sağlık ablacım,Allah Razı olsun...