27 Mart 2010 Cumartesi

BEBEK YELEĞİ


ARKA: Mavi renk ile 79 ilmek başlayıp 7 sıra haroşa yap.
1ci SIRA:Sonra beyaz ipi bağlayıp 8 ilmek haroşa, 1 dola, 3 ilmek beraber, 1 dola, 7 ilmek haroşa, 1 dola,3 ilmek beraber , 1 dola, 7ilmek haroşa, sıra sonuna kadar bu şekilde ör.(sonda gene 8 haroşa denk gelmesi lazım.)
2Cİ SIRA: örgünün ters şişinde (yani dönüş şişlerinde) gene 8 haroşa, 3 ters örgü, 7 haroşa, 3 ters örgü, 7 haroşa ör.
3CÜ SIRA:8 ilmek haroşa, 3 düz, 7 haroşa,3 düz..............
4CÜ SIRA: 8 ilmek haroşa, 3 ters, 7 haroşa, 3 ters........Bu şekilde 23 örnek uygula.Kol için mavi rengi bağlayıp 7 ilmek kol lastiği için haroşa uygula ve kol kesimini yap.Kol kesiminden itibaren 17 örnek olunca örgüdeki ilmekleri 3e böl.Önce enseye denk gelen ilmekleri kes, sonra da omuzları da gene 3e bölerek kes..
ÖNLER:45 ilmek başla.Gene mavi ile 7 sıra haroşa yap.Ön lastikleri için mavi rengi çalış ve ilik yerlerini açmayı unutma.en sonun da mavi ile uzunca zincir çek ve 3 lü kesme örneğinin deliklerinden geçir.Başlangıç ve bitiş yerlerinde sabitlemeyi unutma.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı günler
Bebek yeleğiniz güzel olmuş.iyi günlerde kullanmak nasip etsin Rabbim ..

Gümüş Tepsi dedi ki...

rengi ve modeli çok güzel.örgüyü çok seviyorum.örgü de de en çok haraşoyu yapmayı seviyorum.bu örgüde de hep haraşo yapılmış.modelini çok beğendim.eline sağlık canım.Allah'a emanet ol.hayırlı günler

Jibek dedi ki...

MaşâAllah SubhânAllah ablacım Rabbim ne güzel hünerler vermiş ellerinize sağlık. Ne yazık ben bu sanattan mahrum kalmışım, birbirinden güzel eserlerinize bakmakla yetiniyorum:) emeğinize sağlık. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bilgeciğim yine çok güzel bir model ortaya çıkmış,kullanan sağlıkla kullansın,sevgilerimle...

ilmekilmek dedi ki...

hoşgeldin canım, hayırlı olsun yeni blogun, umarım ailede de herşey yolundadır, seninde emeğine sağlık tam gaz başlamışsın örgülere, mavi-beyaz yeleğin yapılışını sormuşsun bana ama o yeleği annem örmüştü kız kardeşimin oğluna banada fotosu gelmişti, bu yüzden ben yapmadığım için bilemiyorum yapılışını, kusura bakmassın inşallah canım, şimdilik sana iyi geceler diliyorum, sonra tekrar görüşmek üzere, sevgiler...