6 Ocak 2010 Çarşamba

TIĞ İŞİ ŞAL

Şalımız bu:
--Öncelikle uzun bir zincir çekiyoruz.Diğer yumakla ilk zincire sık iğne yapıyoruz.Ve 10 tane zincir yapıp gene sık iğneyle 8-9 zincire batıyoruz.
--Bu şekilde 59 adet yuvacık yapıyoruz.
--Diğer sıraya sık iğne ile geçip ilk yuvanın içine 3lü trabzan yapıyoruz.4 tane zincir çekip bir pıtırcık oluşturuyoruz.Gene 3lü trabzan ......gene 3lü trabzan....gene pıtırcık.Bu şekilde 14 tane trabzan 7 tane pıtırcığımız olacak yuvada.
--5 zincir çekip alt sıradaki 10 lu zincirin tam ortasına boşluğa sık iğne ile sabitliyoruz.5 zincir çekip bu defa diğer yuvanın içine 14 adet trabzana başlıyoruz.
--Bu şekilde 59 adet çiçeğimiz oluşacak.

--Üst sıraya zincirle çıkıp 3 cü pıtırcığa sabitleyeceğiz. 10 zincir çekip baştan 5ci pıtırcığa sabitleyeceğiz.Bu defa 12 zincir çekiyoruz..Bu şekilde sıramızı tamamladıktan sonra çiçeklerimizi oluşturmaya başlayacaz gene.
---Her sırada çiçek sayıları azalacak.
Ben daha yeni başladım.Elimde yarım işler de var.İnşallah bitmişini de eklerim.















6 yorum:

semra dedi ki...

canım ablam ellerine gözlerine sağlık

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

çok güzel bir şal.yapımınıda çok güzel anlatmışsın canım.ellerine sağlık.hayırlı günler

CAHİDE dedi ki...

Hayırlı cumalar ablam,elişlerin çok güzel,bebek yelekleri,tığ işleri hepsi birbirinden güzel.bu şal modelinide hiç görmemiştim.Ellerin kolların dert görmesin.

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

cuman mübarek olsun canım.hayırlı günler.

semra dedi ki...

bende hediyeniz var bloğuma buyurun

CAHİDE dedi ki...

S.A canım ablacım,kayıplara karıştın yine.her gün bakıyorum yeni bir şey eklemişmisin diye.Sağlığın iyidir inşaallah.Bu kadar uzun gözükmeyince merakta kalıyorum.Allah'a emanet ol ablacım...