16 Ekim 2010 Cumartesi

YUVARLAMA

MALZEMELER: (5-6 kişilik)
250 gram normal kıyma
1+1/4 su bardağı un.
yarım demet maydanoz.
1 çay kaşığı karabiber.
tuz.
1 orta boy kuru soğan.
1 yemek kaşığı tereyağı.
1 yemek kaşığı sıvıyağ.
5-6 bardak etsuyu .
2 bardak haşlanmış nohut.

Kıyma,ince kıyılmış maydanoz,karabiber,tuz ve unu iyice yoğurup minik köfteler hazırlıyoruz.
Derin bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı karıştırıp içine 5-6 bardak etsuyunu ilave ediyoruz.Kaynara çıktığında içine hazırlamış olduğumuz köfteleri ve haşlanmış nohutumuzu ilave ediyoruz.10 dakika kadar pişirip servis tabaklarımıza alıyoruz.İçine 2şer kaşık taze yoğurt ekliyoruz..Afiyet olsun




2 yorum:

CAHİDE dedi ki...

selamün aleyküm ablacım
Görmeyeli tarifleri sıralamışsın:)
Ablam benim yaptığım yuvarlama antep usulü.Köftesinin içinde kırık pirinç var.Yapacağım ama üşeniyorum.
Ellerine sağlık ablam,çok leziz görünüyor.Allah'a emanet ol...

sevgiesintisi dedi ki...

Uzun zamandır ismini duyup denemek istediğim bir çorba , İnşaallah senin tarifinle sdeneyeceğim NEŞE abla.eline sağlık.