

MALZEMELER:
iç malzemesi:
500gram normal kıyma.
4-5 adet orta boy soğan.
2 su bardağı ceviz.
hamur malzemesi:
7 su bardağı un.
su
tuz.
1 su bardağı sıvıyağı kızdırıp beklet.
Kıymayı suyunu çekene kadar pişir ve bir kaşık yağ ilave et.Soğanını da ilave edip pembeleşene kadar kavur.ocaktan alacağın zaman çekilmiş cevizi ve karabiberini ilave et.beklet.
un-tuz ve su ile hamur hazırlayıp 5-6 bezeye ayır.Tepsi büyüklüğünde açıp üztüne hazırlanan kıymalı harçtan ve kızdırılan yağdan gezdir.Diğer bezeleri de aynı şekilde yap.
En üste de kalan yağın içine 2 kaşık yoğurt koyup çırp ve sür.Böreği dilimleyip daha önceden 180' de ısıtılmış fırında pişir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Sevgili kardeşim,kömbe nefis olmuş,ellerine sağlık,sevgiler...
mamaciklarr nefiss tamm benlik ellerine saglik ablamm,hayirli bir hafta diliorumm
Yorum Gönder