21 Kasım 2010 Pazar

KÖMBE






MALZEMELER:

iç malzemesi:

500gram normal kıyma.

4-5 adet orta boy soğan.

2 su bardağı ceviz.

hamur malzemesi:

7 su bardağı un.

su

tuz.


1 su bardağı sıvıyağı kızdırıp beklet.


Kıymayı suyunu çekene kadar pişir ve bir kaşık yağ ilave et.Soğanını da ilave edip pembeleşene kadar kavur.ocaktan alacağın zaman çekilmiş cevizi ve karabiberini ilave et.beklet.


un-tuz ve su ile hamur hazırlayıp 5-6 bezeye ayır.Tepsi büyüklüğünde açıp üztüne hazırlanan kıymalı harçtan ve kızdırılan yağdan gezdir.Diğer bezeleri de aynı şekilde yap.

En üste de kalan yağın içine 2 kaşık yoğurt koyup çırp ve sür.Böreği dilimleyip daha önceden 180' de ısıtılmış fırında pişir.

Afiyet olsun.


2 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Sevgili kardeşim,kömbe nefis olmuş,ellerine sağlık,sevgiler...

boncukdevrim dedi ki...

mamaciklarr nefiss tamm benlik ellerine saglik ablamm,hayirli bir hafta diliorumm