27 Temmuz 2012 Cuma

ŞEKERPARE

HAMURU İÇİN MALZEMELER:
250 gr. tereyağı ya da margarin,
1 su bardağı pudra şekeri.,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
1 fiske tuz,
4 su bardağı un.,
2 yumurta sarısı.,
ŞERBETİ İÇİN:,
3 su bardağı şeker.
3 su bardağı su.
yarım limon suyu.
ÜSTÜ İÇİN:,
50 gr kabukları soyulmuş badem ya da fındık.,

Fırını 180 derceye getirip ısıtıyoruz.,
Yağ,pudra şekeri, kabartma tozu ve tuzu birbirine yedirerek 5 dakika yoğuruyoruz.Yumurta ve unu ilave edip 5 dakika daha yoğuruyoruz.Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif bastırıp yassıltarak tepsiye diziyoruz.Ve üzerlerine bademleri yerleştiriyoruz.,
Tepsiyi fırına verip şekerpareler pembeleşene kadar (aşağı yukarı yarım saat kadar) pişiriyoruz.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz şerbeti şekerparelerin üzerine döküyoruz.soğuk olarak servis yapıyoruz.

1 yorum:

seherinörgüleri dedi ki...

Hayirli ramazanlar ellerinize saglik,tadliniz harika görünüyor.